Kakšen je namen programa za otroke in starše?

Program je pripravljen za vaše otroke, da bi pridobivali nove izkušnje v pripravljenem okolju (Razvojni pripomočki so prilagojeni razvojni stopnji otrok, so enaki kot so v Montessori vrtcu za otroke v starosti od 0-3 let), se... učili srečanja in sodelovanja z drugimi otroki.

Program je pripravljen za vas, starše, da si vzamete uro časa in intenzivno opazujete svojega otroka, lahko izmenjate izkušnje z drugimi starši in dobili ideje za igro in vzgojo.

Kako poteka program za otroke in starše?

Na srečanje pride otrok skupaj z enim od staršev (ali obema). S seboj prineseta copate in rezervna oblačila za otroka. Ko se preobujeta, lahko otrok začne delati. Soba je pripravljena tako, da se lahko svobodno giba po sobi, sam izbira dejavnosti, uporablja različne razvojne pripomočke… Pripravljen je tudi prostor za dojenčke, ki se še ne gibajo samostojno.

Po 40 minutah dela, sobo pospravimo se zberemo v krogu, zapojemo in zaplešemo. Na koncu otroci pomalicajo.

Enkrat mesečno se vsi starši srečamo na delavnici starši staršem na vnaprej določene teme. Namenjena je druženju in spoznavanju staršev, medsebojnem sodelovanju in pomoči drug drugemu s svežimi idejami ob strokovni podlagi.
Copyright HIŠA MAVRIČNIH OTROK Daša Rožman s.p. © 2018. Vse pravice pridržane. Avtor strani Enter Point Slovenija  O piškotkih na spletni strani